Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, dve prometni nesreči, tri kršitve javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo na območju Murske Sobote obravnavali dve kaznivi dejanji goljufije, goljufijo pa so obravnavali tudi policisti v Gornji Radgoni.

V Murski Soboti sta bili obravnavani dve prometni nesreči z materialno škodo. V eni nesreči je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji prišlo do trčenja treh vozil.

V Murski Soboti in Lendavi so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebna avtomobila.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Na območju Ljutomera se kršitelj po intervenciji policistov ni pomiril in je s kršitvijo v zasebnem prostoru nadaljeval, zato je bil pridržan na policijski postaji.

Kot ste že bili obveščeni, so ljutomerski policisti včeraj v jutranjih urah prijeli osumljenca, ki sta na nedovoljen način čez državno mejo prepeljala 19 tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani, osumljenca pa bosta privedena na sodišče.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.