Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, nesrečo pri delu, dve kršitvi javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so v Moravskih Toplicah obravnavali tatvino torbice iz osebnega avtomobila, v Bratoncih poskus vloma v poslovni prostor, v Pincah tatvino goriva, v Trnju poškodovanje stekla na oknu vaškega doma, na Cankovi tatvino prometnega znaka ter v Gornji Radgoni nasilje v družini in kršitev temeljnih pravic delavcev.

V Gornji Radgoni je v enem od podjetij prišlo do nesreče pri delu. Delavec je opravljal montažna dela na 1,5 metra visokem kovinskem odru. S tega odra je želel stopiti na lestev katera pa se mu je izmaknila, kar je imelo za posledico, da je padel na tla in se pri tem hudo telesno poškodoval. Tuja krivda ni bila ugotovljena.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.

V času od 15.1.2018 do 28.1.2018 poteka preventivna akcija za zmanjšanje uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo bistveno zmanjša njihovo zbranost, zato svetujemo da med vožnjo ne telefonirate.