Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče, tri kršitve javnega reda in miru ter osem primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so na območju Lendave obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in ponarejanje listin, na območju Murske Sobote je bila obravnavava goljufija in kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, na ljutomerskem območju pa kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Do prometne nesreče s telesnimi poškodbami je včeraj dopoldne prišlo v naselju Lemerje. Zaradi odvzema prednosti v križišču je prišlo do trčenja dveh vozil, pri tem pa sta se dve osebi telesno poškodovali.

Radgonski policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil, ljutomerski policisti pa so zaradi suma storitve kaznivega dejanja z znaki nasilja izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru ter dva krat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota in na pomurski avtocesti.