Preteklih 24

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, prijeli osem tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo, in dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino registrske tablice z oznako MB UL-333, tatvino denarja iz pisemske pošiljke ter tatvino mobitela. Poleg tega smo obravnavali še vlom v kletne prostore gostinskega lokala, poškodovanje registratorja delovnega časa v enem izmed podjetij na območju PP Lendava, tujca, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje Srbije, poskus vloma v stanovanjsko hišo ter izsiljevanje preko spleta.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na avtocesti je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih tablic. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v notranjosti prevaža osem državljanov Kosova, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Zoper voznika je bil odrejen pripor in bo s kazensko ovadbo priveden na pristojno sodišče. Tujci bodo vrnjeni madžarskim varnostnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Lendava.