Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, prejetje sumljive pošiljke, pridržali eno osebo in štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali dve tatvini goriva na bencinskem servisu, tatvino drv iz gozda, tatvino delov z avtomobila ter kaznivi dejanji Goljufije in Grožnje.

Javni red in mir je bil kršen po dvakrat na javnem kraju in v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ob 11.49 smo bili obveščeni, da je na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica s hitro pošto bila dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom. Takoj po prejetem obvestilu so policisti objekt zavarovali.  Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko je ostala v karanteni. V analizi se je izkazalo, da prah ni nevaren. Za pošiljateljem policisti zbirajo obvestila.

V naselju Rogašovci je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Ker je kazal očitne znake opitosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Ker gre za tujca, je bil pridržan na PP M. Sobota, tekom današnjega dne pa bo priveden na sodišče za prekrške.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije bodo danes med 08.00 in 14.00 uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zaradi tega je zadrževanje na strelišču in v okolici lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.