Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreč. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom, v kateri sta umrli dve osebi. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavane so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda.

Včeraj okrog 04.30 ure je 41- letni madžarski voznik tovornega vozila zgrešil stezo za plačilo cestnine pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote in zapeljal vzvratno. V trenutku, ko je po avtocesti pripeljal 44 – letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v zadnji levi del tovornega vozila. Na kraju sta zaradi poškodb umrla 39-letni in 28 – letni sopotnik v osebnem avtomobilu. Voznik osebnega avtomobila je bil lažje telesno poškodovan. Vsi so državljani Romunije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola in ni bil pripet z varnostnim pasom.

S področja kriminalitete je bil obravnavan vlom v skladišče v Apačah. Policisti so prijeli dva storilca in ugotovili, da sta odnesla pogonsko gorivo, bencin. V Rakičanu je neznanec vlomil v skladišče kmetijske mehanizacije in odnesel alternator za kmetijski traktor. V Odrancih je bilo obravnavano poškodovanje tuje stvari. Soboški policisti so obravnavali dve kaznivi dejanji zatajitve, ljutomerski pa goljufijo.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Danes med 08 in 14 uro bodo policisti Policijske uprave Murska Sobota izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zadrževanje na in ob strelišču je nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in Gornja Radgona.