Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar na osebnem avtomobilu, tri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

Včeraj okrog 06.20 ure je 80-letni voznik osebnega avtomobila na cesti ob parkirnem prostoru pred Splošno bolnišnico M. Sobota, zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v levo, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob levi strani vozišča. Po trčenju ga je odbilo v desno, kjer je zapeljal izven vozišča in trčil v žičnato ograjo, katero je prebil in nato čelno trčil v drevo.

Poškodovani voznik je na kraju umrl. Zdravnik je zaradi ugotovitve vzroka smrti odredil sanitarno obdukcijo.

Na področju kriminalitete smo v Gančanih in v Turnišču obravnavali kaznivi dejanji nasilja v družini. Osumljencema je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. V Murski Soboti je neznani storilec z osebnega avtomobila odtujil reg. tablico MS HF-007.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bil kršitelju v Gornji Radgoni zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Gornji Petrovci.