Preteklih 24

Pretekli petek so policisti v Pomurju obravnavali devet prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, požar na osebnem avtomobilu, tujcu zasegli teleskopsko palico in dva primera povoženja divjadi.

Ob 17.00 je voznica osebnega avtomobila na začetku naselja Kobilje zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljala izven vozišča ter se z vozilom prevrnila. V nesreči se je otrok huje, voznica pa lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznica vozila osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, vlom v poslovne prostore od koder je bil ukraden denar, dve poškodovanji osebnih avtomobilov, neomogočanje stikov z otrokom, poškodovanje vhodnih vrat in domofona ter nasilje v družini.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Branoslavcih je okoli 12 ure prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Na avtomobilu je pri tem nastalo za 1.000 EVR škode.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP M. Sobota.