Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in požar.

Izven naselja Markišavci je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja, ki je padel in se pri tem lahko telesno poškodoval. Neznanega voznika in morebitne očividce pozivamo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nezgode, pokličejo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na najbližji policijski postaji.

Na področju kriminalitete je bil v Zgornjem Konjišču obravnavan vlom v skladišče, v Lendavi tatvina kolesa in v Murski Soboti nasilje v družini.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Ob 22.12 uri so bili obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Radvencih. Ogenj je uničil celotno poslopje, traktor, avtodom, štirikolesnik ter večjo količino sena. Zgorelo je tudi nekaj prašičev. Ogenj so pogasili okoliški gasilci. Pri gašenju je bil poškodovan en gasilec, ki se zdravi v UKC Maribor. Policisti in kriminalisti vzrok požara še ugotavljajo.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na celotnem območju PU M. Sobota.