Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 18.40 je v Lendavi kolesarka, zaradi vožnje v napačni smeri kolesarske steze trčila v osebni avtomobil. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da se je s kolesom peljala pod vplivom alkohola. V ostalih dveh nesrečah je nastalo samo materialna škoda.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino kolesa Pony, rdeče barve, tatvino mobitela v hotelu, tatvino mobitela in denarnice iz nakupovalnega vozička v trgovini in zasegli bankovec za 200 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen. Radgonski policisti pa so obravnavali tatvino krompirja z njive in tatvino plačilne kartice s katero je neznanec opravil več dvigov na bankomatih.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.