Preteklih 24

Pretekli petek so pomurski policisti obravnavali osem prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, zasegli štiri osebne avtomobile, pridržali eno osebo, nesrečo pri delu, manjši požar in štiri primere povoženja divjadi.

V prometnih nesrečah v Veržeju in Križevcih pri Ljutomeru sta se lahko telesno poškodovala kolesarja, v ostalih nesrečah pa je nastala samo materialna škoda.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino iz garderobe, tatvino večje količine škropiva iz skladišča kmetijske trgovine, tatvino štirih parov nogometnih čevljev iz prodajalne s športno opremo, tatvino mobitela in dve poškodovanji bankomatov. Radgonski policisti pa so obravnavali poškodovanje začasnih semaforjev in tatvino akumulatorja iz enega izmed njih.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. Prav tako so bili zaseženi štirje osebni avtomobili, ker vozniki niso posedovali ustreznih vozniških dovoljenj za vožnjo.

V Noršincih pri Ljutomeru je med prekrivanjem strehe na tlakovana tla padel delavec. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.