Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba huje telesno poškodovana. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in šest primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda.

V naselju Moščanci je kolesar pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in padel. V bolnišnici ugotovljeno, da se je pri padcu huje telesno poškodoval.

S področja kriminalitete je bil v Lukavcih obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo. V Gornji Radgoni je neznanec na otroškem igrišču izvršil tatvino ženskega nahrbtnika z denarjem, osebnimi dokumenti in bančno kartico. V Murski Soboti je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici MS A8-543. Soboški policisti so obravnavali še kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice, ljutomerski pa kaznivo dejanje grožnje.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so ljutomerski policisti zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Ljutomer.