Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, požar, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru ter pet primerov povoženja divjadi.

V Bakovcih je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola trčil v peško in se s kraja odpeljal ne da bi ponesrečenki nudil pomoč. Policisti so povzročitelja takoj po nesreči izsledili. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi Nevarne vožnje v cestnem prometu in zaradi Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali tatvino mobitela, v Murski Soboti tatvino goriva, goljufijo in odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov. V Pincah in Grabah sta bili obravnavani gozdni tatvini, na Suhem vrhu poškodovanje osebnega avtomobila, v Lendavi nasilje v družini, kjer smo kršitelju tudi izrekli ukrep prepovedi približevanja. Na avtocesti je bil obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje in ponarejeno listino o brezhibnosti vozila. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil začasno zasežen osebni avtomobil.

V Lomanošah je prišlo do požara na ostrešju stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi dotrajanosti zidanega dimnika ogenj skozi špranje zanetil požar na lesenem ostrešju pokritem s slamo. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 10.000 evrov škode.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Dva kršitelja ki se ob intervenciji policistov nista pomirila sta bila pridržana na PP Lendava.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Gornjih Petrovcev in Lendave.