Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, požar, dva primera povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete smo obravnavali dve poškodovanji tuje stvari, kaznivo dejanje zatajitve mobitela in poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijii policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ob 17.15 je bil center za obveščanje obveščen, da naj bi zagorelo v bližini pokopališča v naselju Dolina pri Lendavi. Na kraj so odšli gasilci, ki so ogenj pogasili. Policisti pa so na kraju ugotovili, da je občanu med kurjenjem podrasti ogenj ušel izpod nadzora in se razširil tako, da je zgorela podrast v velikosti 30 arov. Zaradi tega opozarjamo vse občane, da naj bodo posebej previdni pri kurjenju in upoštevajo vse varnostne ukrepe, da jim ogenj ne uide izpod nadzora.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP M. Sobota.