Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V obeh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in en primer povoženja divjadi. Poleg tega sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji in pet kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali vdor v računalniški sistem in kaznivo dejanje zatajitve. Včeraj ponoči so neznani storilci vlomili v podjetje v Murski Soboti in odtujili dve novi neregistrirani vozili znamke VW, tip Transporter, bele barve z zaprtim tovornim delom, brez stekel. Odtujena je bila tudi večja količina pločevine, žice za varjenje, več kosov raznega orodja in več različnih delov za avtomobile in avtobuse. Skupna materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 140.000 evrov. Pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije glede vloma, da nam to sporočijo na telefonsko številko 113.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Lendava.