Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih sedem kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete je bila v Rakičanu obravnavana tatvina prometnega znaka. V Drakovcih je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel lovsko puško. V Murski Soboti je neznanec vlomil v stanovanje. Pri tem ga je zalotila lastnica in je zbežal. V Ižakovcih je neznanec ukradel moško kolo znamke KTM, zeleno sive barve. Soboški policisti so obravnavali še poskus vloma v kletne prostore stanovanjskega bloka in kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Lendavski policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. Radgonski policisti so pridržali kršitelja, kateri je doma razgrajal in se kljub intervenciji ni hotel pomiriti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in Gornja Radgona.