Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali osem prometnih nesreč, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, pet poškodb vozil na parkirnih prostorih in štiri primere povoženja divjadi.

V vseh obravnavanih prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda.

S področja kriminalitete obravnavano kaznivo dejanje ropa in odvzem motornega vozila. V Murski Soboti je tik pred zapiralnim časom v trgovino vstopil zamaskiran in oborožen moški in od trgovke zahteval denar. V tem trenutku je v trgovino stopila stranka, ko jo je storilec opazil je trgovino zapustil. Policisti so storilca že izsledili in bo zoper njega podana kazenska ovadba. Na območju G. Radgone pa je bil odkrit osebni avtomobil, ki je bil odvzet na območju Ormoža.

V Zagajskem vrhu obravnavan požar v objektu, kjer so zagorela drva. Požar se je razširil na notranjost objekta. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 1.500 EVR materialne škode.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.