Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in zasegli dve motorni vozili.

V Globoki je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Voznik slednjega se je v trčenju lahko telesno poškodoval. V Ljutomeru pa je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil pred seboj. Ena udeleženka je v trčenju utrpela lahke telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete smo v Gornji Radgoni obravnavali poškodovanje tuje stvari, v Murski Soboti tatvino v eni od trgovin in v Zenkovcih tatvino akumulatorja. V Peskovcih je bil obravnavan požar na gospodarskem poslopju. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi malomarnosti enega od domačih, ki je še vroč pepel in žerjavico raztresel v bližini lesenega dela objekta.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja z območja Gornje Radgone, ki se ob intervenciji policistov ni hotel umiri, je bilo odrejeno pridržanje.

Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil kršitelju z območja Ljutomera. Na avtocesti je bil tujcu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zasežen tovorni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na celotnem območju PU M. Sobota.

Ceste na območju Pomurja so močno poledenele. Voznike opozarjamo, da se od doma odpravijo pravočasno, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti.