Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se vse končale le z materialno škodo, štirinajst kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, od avstrijskih varnostnih organov smo sprejeli šest tujcev, ki so mejo prečkali na nedovoljen način in pet primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino denarnice s karticami in denarjem iz tovornega vozila, tatvino akumulatorjev iz premičnih semaforjev, tatvino električnega kabla, tatvino denarnice v trgovini, tatvino denarja iz sobe v domu starejših in tatvino kolesa. Poleg tega smo obravnavali še kaznivo dejanje goljufije preko spleta, poslovno goljufijo, zlorabo osebnih podatkov, zatajitev osebnega avtomobila, ponarejanje listin, vlom v stanovanjsko hišo, poskus vloma v stanovanjsko hišo in nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu tudi izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.