Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, sedem kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda in miru.

V Beltincih je voznik motornega kolesa v križišču pričel prehitevati voznico osebnega avtomobila v trenutku, ko je le ta že pričela pravilno zavijati na levo. V trčenju je motorist utrpel hude telesne poškodbe in se zdravi v soboški bolnišnici. Druga prometna nesreča se je končala le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete smo v Ključarovcih obravnavali tatvino avtomobilske prikolice in tatvine iz petih garaž iz katerih so neznani storilci odtujili motorne žage, kosilnice na nitko in različno orodje. V Murski Soboti je bila obravnavana goljufija, v Blagušu pa tatvina akumulatorjev.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov umirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti.

Policisti tukajšnje policijske uprave bodo danes med 8. in 14. uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zadrževanje na in v okolici strelišča v tem času je lahko nevarno.