Preteklih 24

V preteklih štirindvajsetih urah smo policisti v Pomurju obravnavali dve pometni nesreči, ki sta se končali le z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli dva osebna avtomobila in štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali goljufijo pri prenočevanju v hotelu, tri vlome, tatvino denarja iz stanovanjske hiše, ponarejanje listin in nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Med 3. in 16. oktobrom na območju Slovenije poteka akcija za večjo varnost pešcev. V tej zvezi pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo. Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali v bližini prehodov za pešce.