Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, deset kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, tujcu zasegli prepovedano orožje gumijevko, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Mekotnjaku, je okrog devete ure zjutraj, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznika osebnega avtomobila, pršlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Pri tem se je udeleženec lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so murskosoboški policisti obravnavali tatvino v trgovini, dve poškodovanji tuje stvari, tatvino hišnega bančnega trezorja in tatvino zelenjave. Lendavski policisti so obravnavali poškodovanje stekla na vhodnih vratih, tatvino stolov s terase gostinskega lokala, tatvino na gradbišču in tujca, ki je pri sebi imel sedem ponarejenih bankovcev za 20 EVR. Radgonski policisti pa so sprejeli še prijavo za kaznivo dejanje Goljufije.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na mejnem prehodu Petišovci je bila tujcu zasežena gumijevka, ki je po Zakonu o orožju v R. Sloveniji prepovedana.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.