Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru, dimniški požar in povoženje divjadi.

Na področju kriminalitete so v Lendavi obravnavali tatvino denarja in zlatnine iz hiše, v Negovi tatvino orehov in v Vučji vasi vlom v osebni avtomobil.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja iz območja Ljutomera, ki se kljub opozorilom ni hotel pomiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

V času med 1. in 10. oktobrom poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. “Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.”

Danes med 7.30 in 13.00 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Zadrževanje in gibanje na in v bližini strelišča v tem času je nevarno.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP Lendava.