Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč. Pri tem so se štiri končale z lažjimi telesnimi poškodbami v ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še šest primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja in dve kršitvi javnega reda.

S področja kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan vlom v parkomat. V Domajincih so neznanci namerno poškodovali osebni avtomobil. Soboški policisti so obravnavali tatvino obeh registrskih tablic MB SB-785.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.

“V zadnjem času beležimo porast vlomov v stanovanjske objekte. Zato pozivamo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Poskrbite za svoje premoženje, zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V času med 1. in 10. oktobrom 2021 bo potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.”