Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih so bili štirje udeleženci lahko telesno poškodovani. Zabeležili smo še tri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, štiri primere povoženja divjadi ter vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo vozila v cestnem prometu zasegli osebni avtomobil.

S področja kriminalitete so policisti obravnavali tatvino goriva, tatvino v poslovnem prostoru ter tatvino registrskih tablic z oznako L 584-SB (Avstrija).
“Policisti v zadnjem času beležimo porast vlomov v stanovanjske objekte. Zato pozivamo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Ob tem vas tudi opozarjamo, da poskrbite za svoje premoženje in sicer, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.”

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru. Kršitelju, ki se ob intervenciji ni pomiril, je bilo odrejeno pridržanje.

Pogostejše meritve hitrosti bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.