Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. Žal se je pri tem ena končala s smrtnim izidom. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in tri kršitve javnega reda.

Okrog 22.05 ure je voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti pred naselje Gomilica zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 47-letnega pešca, kateri je hodil v isti smeri in ob sebi potiskal kolo. Pešec je bil oblečen v črna oblačila in je hodil po sredini desnega smernega vozišča. Pri trčenju je pešec utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.

S področja kriminalitete so petrovski policisti obravnavali tatvino motorne žage, soboški pa povzročitev lahke telesne poškodbe. Obravnavani sta bili še dve kaznivi dejanji grožnje.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem krajiu. V Murski Soboti je bila obravnavana kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Okrog 10.50 ure je na prehodu za pešce pri OŠ III v Murski Soboti, Bakovska ulica neznana voznica osebnega avtomobila trčila v kolesarja. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče prosimo voznico in morebitne očividce da pokličejo na tel. št. 113.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.