Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Gornji Radgoni je ob 10 uri prišlo do trčenja med voznikom tovornega avtomobila in pešcem, ki je vozišče prečkal izven prehoda za pešce. Pri tem se je pešec lahko telesno poškodoval. Ob 18.25 je voznik osebnega avtomobila izven naselja Nemčavci, v blagem levem ovinku zapeljal na bankino in od tam levo izven vozišča, kjer se je z vozilom prevrnil na streho. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Ob 22.15 je zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču pri BTC v Murski Soboti, voznik osebnega avtomobila zapeljal na pločnik in trčil v drog javne razsvetljave. Pri trčenju se je voznik lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo pri prodaji in poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.