Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč z gmotno škodo, tri kršitve javnega reda in miru, dve poškodovanji vozil na parkirnem prostoru ter štiri primere povoženja divjadi.

Ob 14.55 uri je v Gaberju 18-letna voznica osebnega avtomobila v desnem preglednem ovinku zapeljala na levo smerno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljala  34-letna voznica. V nesreči se je 34-letna voznica hudo telesno poškodovala, druga voznica in dva potnika pa so se v nesreči lažje telesno poškodovali. Vsi so bili z reševalnim vozilom odpeljani na zdravljenje v SB Murska Sobota. Na vozilih je nastalo za 10.000 evrov škode.

Na področju kriminalitete smo v Genterovcih obravnavali poskus vloma v osnovno šolo, v Murski Soboti zatajitev, v Radencih tatvino nakita, v Gornjih Ivanjcih poškodovanje fasade in v Murski Soboti sta dva osumljena moška v eni od trgovin izvršila tatvino dveh motornih žag in z avtomobilom pobegnila. Policisti so takoj po dejanju vozilo izsledili in oba moška prijeli ter jima ukradeni žagi zasegli. Zoper oba osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju.  Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na območju Ljutomera.