Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve kaznivi dejanji, šest kršitev javnega reda in miru ter poskus samomora.

Na področju kriminalitete je bila v Ljutomeru obravnavana goljufija, na območju Murske Sobote pa povzročitev lahke telesne poškodbe.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V Razkrižju je bil zaustavljen državljan Hrvaške, ki je v osebnem avtomobilu vozil dve državljanki Kosova. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima ustreznega vozniškega dovoljenja. Priveden je bil na pristojno sodišče, vozilu mu je bilo zaseženo. Državljanki Kosova, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Republiko Slovenijo, bosta vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, kakor tudi devet državljanov Iraka, ki so jih včeraj sprejeli od avstrijskih varnostnih organov. V Petanjcih je bilo prijetih pet državljanov Maroka, ki so ilegalno vstopili v državo. Med postopkom so zaprosili za azil.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP M. Sobota.