Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega sta so bila obravnavana tri kazniva dejanja in dve kršitvi javnega reda.
S področja kriminalitete je bila na avtocestnem počivališču v Murski Soboti obravnavana tatvina nafte iz parkiranega tovornega vozila. Na banki v Murski Soboti je bil odkrit ponarejen bankovec za 50 EUR. Radgonski policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Včeraj, okrog 6.30 ure se je na avtocesti v Murski Soboti zgodila prometna nesreča med voznikom kombija in tovornega vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je zaradi nepravilnega vključevanja na vozni pas avtoceste izsilil prednost vozniku tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Lendave. Med vozili je prišlo do trčenja, v katerem so se lahko telesno poškodovali štirje udeleženci v povzročiteljevem vozilu.

V času prometne nesreče je bil promet preusmerjen čez počivališče, vendar je zaradi tega, ker je bilo tovorno vozilo s polpriklopnikom nevozno, nastala daljša kolona. Po odstranitvi vozila iz vozišča je bil promet sproščen.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in na pomurski avtocesti.