Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavane so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru in štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in utopitev.

S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino denarja in osebnega avtomobila in kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe, ljutomerski pa tatvino prenosnega telefona. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so obravnavali tujca, kateri se je izkazal s ponarejenim bivalnim dovoljenjem.

Okrog 09.00 ure so policisti bili obveščeni o utopitvi ženske v manjši mlaki v naselju Melinci. Ugotovljeno, da je 53-letni ženski med hojo najbrž spodrsnilo in je padla v manjšo mlako, v kateri je bilo okrog 50 cm vode in se je utopila. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo. Tuja krivda je zaenkrat izključena.

Javni red je bil kršen 4-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Danes med 19.00 in 03.00 uro bodo policisti izvajali poostren nadzor z namenom ugotavljanja kršitev cestnoprometnih predpisov s poudarkom na vožnji s neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola.

Okrog 19.30 ure je v Lipovcih voznica osebnega avtomobila znamke BMW bele barve zapeljala čez rondo. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče morebitne očividce prosimo da pokličejo na 113.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.