Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč v katerih je ena oseba umrla, tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru, pridržali eno osebo ter pet primerov povoženja divjadi.

Včeraj ob 16.25 smo bili obveščeni, da je prišlo izven naselja Vučja vas, v semaforiziranem križišču, pri uvozu na avtocesto do prometne nesreče med voznikom tovornega vozila in voznikom motornega kolesa. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik tovornega vozila, pri zavijanju levo na avtocestni priključek, odvzel prednost vozniku motornega kolesa, ki je nato trčil v desno bočno stran tovornega vozila. Trčenje je bilo tako silovito, da je motorist na kraju poškodbam podlegel. Motorist je letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje stebričkov, vlom v starejšo nenaseljeno hišo in zasegli bankovec za 20 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršiteljica, ki se kljub intervenciji policistov ni hotela pomiriti, je bila pridržana na PP Murska Sobota.

Danes med 08. in 14. uro bodo policisti tukajšnje Policijske uprave izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zaradi tega opozarjamo občane, da je zadrževanje v bližini in na samem strelišču lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.