Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 14.00 uri je v naselju Spodnji Kamenščak, voznik osebnega avtomobila, med prehitevanjem z zunanjim desnim vzvratnim ogledalom oplazil peško, ki je zaradi tega padla v obcestni jarek. Po trčenju je voznik odpeljal naprej, ne da bi nudil pomoč poškodovani peški. S strani policistov je bil voznik kasneje izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je v času nesreče vozil pod vplivom alkohola. Peška se je pri trčenju hudo telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve poškodbi osebnih avtomobilov, kršitev nedotakljivosti stanovanja, kršitev tajnosti občil, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, tatvino v trgovini in zatajitev denarja na bankomatu.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območjih PP Gornja Radgona in Murska Sobota.