Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. Ena se je končala s smrtnim izidom v ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in tri kršitve javnega reda.

Nekaj po 10.00 uri je prišlo na nezavarovanem železniškem prehodu izven naselja Boreci do trčenja vlaka in osebnega avtomobila. Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga pred sabo potiskal še 90 metrov. 49-letna voznica osebnega avtomobila je na kraju umrla.

S področja kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan poskus vloma v poslovne prostore. Petrovski policisti so obravnavali tatvino dreves iz gozda, soboški pa goljufijo. Obravnavano je bilo še kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.