Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. Tri so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda, nedovoljen prehod državne meje in požar.

S področja kriminalitete je bil v Petanjcih obravnavan vlom v prostore ob nogometnem igrišču. Neznani storilec je odnesel pijačo in nekaj denarja. V Lendavi je bilo obravnavano kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe. Radgonski policisti so obravnavali tatvino okrasnih pokrovov iz osebnega avtomobila in goljufijo, ljutomerski pa kaznivo dejanje grožnje.

V Murski Soboti je prišlo do manjšega požara v kopalnici stanovanja zaradi napake na električnem bojlerju. Nastalo je za okoli 500 EUR škode.

Na avtocestnem počivališču so policisti prijeli sedem tujcev, kateri so na nedovoljen način vstopili v R. Slovenijo. Prav tako so bili prijeti trije tuji državljani, kateri so jim pri tem pomagali.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 6-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali danes čez dan na pomurski avtocesti.