Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba huje telesno poškodovana. V ostalih dveh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in pet primerov divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in dve kršitvi javnega reda.

Na parkirnem prostoru v Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v peško. Slednja je pri tem utrpela zlom levega kolena.

Ob 16.30 smo bili obveščeni o ropu pošte v Veržeju. Ugotovljeno, da je zaenkrat neznani storilec, ki je bil oblečen v jakno maskrine barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nakar je s kraja pobegnil. Vse bi karkoli vedeli o neznanem storilcu, ki se je po vsej verjetnosti kar nekaj časa zadrževal pred pošto, prosimo da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo.

V Moravskih Toplicah je neznanec poskušal vlomiti v skladišče gostinskega lokala. Soboški policisti so obravnavali še poškodovanje tuje stvari, radgonski pa tatvino bančne kartice.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so ljutomerski policisti zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in na pomurski avtocesti.