Preteklih 24

Preteklo sredo so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, tri kršitve javnega reda in miru, prijeli tri tujce, pridržali eno osebo, pet primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Ljutomeru je okoli 17.40 voznica osebnega avtomobila, na prehodu za pešce trčila v peško. Pri trčenju je peška utrpela lahko telesno poškodbo. V Gornji Radgoni, na Panonski cesti pa je okoli 19 ure, zaradi nepravilne strani vožnje padel kolesar. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je pri padcu lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da se je s kolesom peljal pod vplivom alkohola.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pri nedovoljenem vstopu v našo državo so bili prijeti trije tujci. Dva bosta predana hrvaškim mejnim organom, tretji pa je zaprosil za azil in je bil nameščen v azilni dom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. Tekom današnjega dne bo priveden v postopek na sodišče za prekrške.

Med prazniki ne pozabimo, da lahko hitro postanemo tarča tatov in vlomilcev. Vidnejših predmetov ne puščajmo na vidnih mestih v avtomobilih. Prav tako poskrbimo da so vrata in okna na hiši zaprta in zaklenjena.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.