Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in samomor.

Okrog 16.00 ure je v naselju Dolnja Bistrica 46-letni moški vozil kolo po lokalni cesti in zavil na dvorišče stanovanjske hiše. Pri tem hitrosti vožnje ni prilagodil tako, da bi obvladoval kolo zaradi česar je padel ter obležal mrtev.

S področja kriminalitete je bila v Grabonošu obravnavana tatvina nafte iz parkiranega tovornega vozila. V Ljutomeru je neznanec z orginalnim ključem odpeljal osebni avtomobil znamke Opel Insignia, črne barve, reg. št. MS AC-194.

Soboški policisti so obravnavali tatvino ženske denarnice, lendavski pa goljufijo. Izven naselja Razkrižje je bil zaustavljen osebni avtomobil v katerem je bilo šest tujcev, kateri so na nedovoljen način vstopili v R. Slovenijo. Zoper voznika, kateri jim je pri tem pomagal je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen moped.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in na pomurski avtocesti.