Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, dve kaznivi dejanji, dvanajst kršitev javnega reda in miru in tri primere povoženj divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah je bila ena udeleženka telesno poškodovana. V Martjancih sta zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila osebna avtomobila. Sopotnica v enem je v trčenju utrpela lahko telesno poškodbo. Nastalo je za 700 EVR materialne škode.

S področja kriminalitete je bil v Murski Soboti odkrit bankovec za 100 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec je bil zasežen in bo poslan na ekspertizo. V Turnišču pa je neznani storilec poškodoval travnato površino nogometnega igrišča.

Javni red in mir je bil kršen sedemkrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

Od 16. do 29.5.2016 potekajo po vsej Sloveniji aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji so ena izmed najbolj ogroženih in izpostavljenih skupin prometnih udeležencev. Kolesarji, vozite previdno, upoštevajte pravila in nasvete.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na območju Policijske postaje Murska Sobota.