Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, osem prometnih nesreč, požar, tri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru ter tri primere povoženja divjadi.

V Noršincih je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v peško, se odpeljal naprej ter trčil še v dva prometna znaka. Peška se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznika sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Na področju kriminalitete smo v Grabonošu obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila, v Gornji Radgoni tatvino gradbenega materiala iz ograjenega prostora trgovine in v Lendavi smo obravnavali tatvino denarnice iz odklenjenega vozila.

V Lukavcih je bil obravnavan požar v letni kuhinji gospodarskega poslopja. Zgorel je del kuhinje in električni aparati. Požar so pogasili gasilci. Škode ja za okoli 1.000 evrov.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru.  Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti.