Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče v katerih je ena oseba umrla, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in šest primerov povoženja divjadi.

Ob 09.40 je izven naselja Petanjci prišlo do hude prometne nesreče. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 38-letna voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Petanjcev proti Radencem. Ko se je pripeljala čez reko Muro je iz neznanega vzroka zapeljala levo in čelno trčila v nasproti vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 60-letni voznik. Voznica osebnega avtomobila je na kraju prometne nesreče umrla.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v poslovni prostor od koder je bilo ukradeno električno orodje, tatvino dreves iz gozda, poškodovanje osebnega avtomobila, zatajitev in nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Murska Sobota in pomurski avtocesti.