Preteklih 24

Preteklo soboto so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil, ugriz psa, tri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, tatvino delov z osebnega avtomobila, poskus vloma v gostinski lokal, ponarejanje listin, zatajitev denarja na bankomatu, goljufijo pri posoji denarja in neomogočanje stika z otrokom.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Tujcu, ki se je ob kontroli izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, je bil zasežen osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja. Priveden je bil v takojšnji postopek na sodišče za prekrške.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Ljutomer in na pomurski avtocesti.