Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, šest primerov povoženja divjadi in dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

Na Cankovi je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil pred seboj. V trčenju so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Izven naselja Cankova je voznik tovornega vozila, ki je prevažal hlodovino, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na bankino in nato v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta med Skakovci in Cankovo zaprta za ves promet med 18.45 in 21.50 uro.

Na področju kriminalitete je bila v Lendavi obravnavana zatajitev, v Šalovcih tatvina goriva na bencinskem servisu, v Murski Soboti pa tatvina artiklov v eni od trgovin. Na območju Gornje Radgone je bila obravnavana goljufija. Neznani storilec je iz tujine poklical na stacionarni telefon in se oškodovanki v slabi angleščini predstavil kot delavec Microsoftove tehnične pomoči. Ker naj bi imela težave s prenosnim računalnikom, je po njegovih navodilih odprla določeno spletno stran, kjer je vpisala podatke o svoji kreditni kartici s katero je bilo nato na neznan naslov izvršeno plačilo 111 evrov. Takšnim klicom ne nasedajte, saj vas strokovnjaki Microsofta nikoli ne bodo poklicali domov in od vas zahtevali podatkov o vaših plačilnih karticah.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasbnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na območju PP M. Sobota.