Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dva požara, dve povoženji divjadi in zasegli dva osebna avtomobila.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca telesno poškodovana. V Bogojini je padel kolesar in se pri tem lahko telesno poškodoval. V Nedelici pa je voznik osebnega avtomobila trčil v pešca in po trčenju s kraja odpeljal. Voznika so policisti pozneje izsledili. Pešec je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba.

S področja kriminalitete v Filovcih obravnavano poškodovanje stekla, v Bakovcih goljufija, v G. Radgoni poškodovanje osebnega avtomobila, v Pincah tatvina goriva na bencinskem servisu in v Gomilicah tatvina goriva iz avtobusa.V Lendavi je bilo obravnavano kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Obravnavana dva požara. V M. Soboti je zagorel plastični zabojnik za odpadke, v Beltincih pa je gorela stanovanjska hiša. Požar so pogasili gasilci. O vzroku požara in ostalih okoliščinah policisti še zbirajo obvestila.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

V Radencih in M. Soboti so policisti zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu zasegli osebna avtomobila.

Med prazniki je povečan promet na cestah.Policisti opozarjamo vozite strpno,previdno in  hitrost prilagodite razmeram na cesti.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na območju Policijske postaje Murska Sobota.