Preteklih 24

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, dvanajst kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda, zasegli osebni avtomobil in dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali vlom v gradbeni kontejner, od koder je bilo ukradeno različno orodje, tri goljufije, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, tatvino denarja iz garderobe, ponarejanje registrske tablice, neplačevanje preživnine, zatajitev denarja na bankomatu, tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila ter zasegli bankovec za 50 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Med 3 in 9 decembrom poteka evropski nadzor psihofizičnega stanja voznikov pod sloganom Alcohol & Drugs. Zaradi tega lahko vozniki pričakujete pogostejšo kontrolo policistov v cestnem prometu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.