Prehitre voznike v Bogojini umirili s prikazovalnikom hitrosti

Pred dnevi so v Bogojini, natančneje na nevarnem odseku na lokalni cesti v naselju Bogojina v Občini Moravske Toplice, ki predstavlja šolsko pot do bližnje osnovne šole in tamkajšnjega vrtca, postavili prikazovalnik hitrosti.
Pod okriljem akcije Skupaj za prometno varnost v Zavarovalnici Triglav sicer umirjanju prometa namenjajo veliko pozornosti. Skupaj s slovenskimi občinami in podjetjem Sipronika so tako v zadnjih treh letih postavili že 44 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. V lanski sezoni se je delež prehitrih voznikov na dvanajstih izbranih odsekih v povprečju znižal za dobrih 5 odstotkov, v posameznih krajih, kjer so javnost še dodatno ozaveščali s pomočjo lokalnih radijskih postaj, pa tudi za več kot 7 odstotkov.

V letošnjem letu so s prikazovalnikom »Vi vozite« opremili še nevarni odsek na lokalni cesti v naselju Bogojina v Občini Moravske Toplice, ki predstavlja šolsko pot do bližnje osnovne šole (OŠ Bogojina) in tamkajšnjega vrtca. Že v prvem tednu postavitve prikazovalnika se je delež prehitrih voznikov na tem odseku, kjer je hitrost omejena na 30 km/h, zmanjšal za 10 odstotkov. V minulih treh letih so pod okriljem akcije v Pomurju postavili tri prikazovalnike hitrosti in sicer v občinah Šalovcih, Kuzma in Grad.