Predzadnji krog 2. SNL: Nafta 1903 v gosteh proti Novomeščanom, tekmovalna licenca za naslednjo sezono zagotovljena

Pred lendavsko ekipo je naslednje gostovanje. ekipa Nafte 1903 se tokrat odpravlja v Novo mesto, od koder bo pod lendavske gorice poizkusila prinesti nove tri točke. Zadnje, sredino gostovanje proti drugouvrščeni ekipi lige je bilo za modro-bele kar se igre tiče zelo dobro, a rezultatsko ne najboljše.
Jutrišnjo soboto se lendavska Nafta 1903 odpravlja na svoje predzadnje srečanje, tokrat v Novo mesto, kjer bodo na stadionu Portoval odigrali srečanje proti tamkajšnjemu drugoligašu Krki. Jutrišnje srečanje sicer ne prinaša pravega tekmovalnega motiva, saj je aktualna sezona praktično že rešena, Novomeščani pa so si četrto mesto, na katerem se trenutno tudi nahajajo, že zagotovili. Nafta 1903 se nahaja na šestem mestu s kar sedmimi točkami manj, a bi se v primeru slabega izida po zadnjem srečanju, ki bo doma, lahko pomaknili še kakšno mesto nižje.

Ker bodo farmacevti zadnji krog odigrali proti Sežani, bo srečanje proti Lendavčanom dobra priprava na tekmo s Taborom, kateremu je Nafta 1903 v sredo povzročala ne malo težav. In tako bi lahko bilo tudi proti Novomeščanom, saj Nafta zadnjih nekaj krogov velja za nepredvidljivega nasprotnika. Ekipi sta se v aktualni sezoni že pomerili. To je bilo v 14. krogu, v začetku lanskega novembra, ko se je srečanje na lendavskem Športnem parku končalo z rezultatom 2:2. Glede na lansko in letošnjo sezono je bila Nafta 1903 proti farmacevtom za odtenek uspešnejša.

Na jutrišnjem srečanju bo ekipa Nafte 1903 nastopila v popolni postavi, med tem, ko bodo domači pogrešali Marka Dušaka, Marka Huča in Mateja Potokarja, tri člane začetne enajsterice. Glavni sodnik bo Aleksandar Matković, Kordež Grega 1. pomočnik in Horvat Denis 2. pomočnik. Delegat: Ivan Žunič.

Uspešno licenciranje

Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je včeraj objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. SNL za sezono 2019/20. Na prvi stopnji je bilo uspešnih petnajst drugoligašev. Vseh šestnajst klubov je pravočasno vložilo vlogo za pridobitev licence za tekmovalno sezono 2019/2020, na prvi stopnji pa so bile licence podeljene petnajstim klubom, neuspešen pri pridobivanju licence je bil le NK Ankaran Hrvatini.

Primorski klub se lahko na odločitev licenčne komisije pritoži v zakonskem pritožbenem roku, se pa vodstvo NK Ankaran Hrvatini ne more pritožiti na odločitev disciplinskih organov FIFE. Ti so NZS obvestili, da primorski klub v disciplinskem potopku zaradi dolga do enega izmed igralcev ni poravnal svojih obveznosti, zaradi česar so bile NK Ankaran Hrvatini odvzete tri točke v tekoči sezoni 2. SNL.

Prosilec za licenco Ime članske ekipe v tekmovanju 2018/2019 Štadion Licenca
ND Beltinci Beltinci Športni park Beltinci 2. SNL
ND Bilje Vitanest Bilje Igrišče Bilje 2. SNL
NK Bravo AŠK Bravo Športni park Šiška Ljubljana 2. SNL
NK Brda Dobrovo Brda Športni park Vipolže 2. SNL
NK Brežice 1919 Brežice Terme Čatež Brežice 2. SNL
NK Dekani Jadran Dekani Športni park Dekani 2. SNL
ŠD Dob Roltek Dob Športni park Dob 2. SNL
NK Drava Dakinda Ptuj Drava Dakinda Ptuj Mestni stadion Ptuj 2. SNL
KNK Fužinar, socialno podjetje Fužinar Vzajemci Mestni stadion Ravne na Koroškem 2. SNL
ND Ilirija 1911 Ilirija 1911 Ilirija 2. SNL
NK Krka Krka Portoval Novo mesto 2. SNL
ND Lendava 1903 Nafta 1903 Športni park Lendava 2. SNL
NK Radomlje Kalcer Radomlje Športni park Radomlje 2. SNL
NK Rogaška Rogaška Športni center Rogaška Slatina 2. SNL
NK Tabor Sežana CherryBox24 Tabor Sežana Rajko Štolfa Sežana 2. SNL
NK Ankaran Hrvatini Ankaran Hrvatini ŠRC Bonifika Koper Vloga za podelitev licence za tekmovanje v 2. SNL zavrnjena.