Predzadnje srečanje jesenskega dela bo Nafta 1903 odigrala v Radomljah

Predzadnje prvenstveno srečanje, srečanje 16. kroga, bo lendavska Nafta 1903 na lokalnih volitev dan odigrala v Radomljah. Modro-beli so, spomnimo, v minulem krogu srečanje znova izgubili. Bo končno srečanje proti Radomljam točkovno plodno?
Tudi minulo srečanje, srečanje 15. kroga druge državne lige Nafti 1903 ni prineslo točkovnega preboja. Modro-beli so, spomnimo, z 2:0 izgubili srečanje proti Iliriji 1919, želeno prvo mesto pa se vse bolj oddaljuje. Lendavska zasedba načeloma ne sme izgubiti več niti točke, pred četo Franca Fridla pa je eno izmed najtežjih srečanj, saj so Radomljani trenutno na prvem mestu prvenstvene tabele.

V 2. SNL bodo ekipe s tekmami 16. kroga odprle drugo polovico prvenstva, enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda pa bodo pred kamerami SportKluba odigrali nogometaši Radomelj in Nafte 1903. Modro-beli so si v drugi polovici jesenskega dela sezone sicer privoščili veliko spodrsljajev, za vodilnim dvojcem pa pred 16. krogom prvenstva zaostajajo za deset točk.

Radomljani so nazadnje klonili v četrtem krogu, ko je bil z 1:0 boljši Tabor, četa Nermina Bašića pa je zatem sestavila niz 11 tekem brez poraza. Rumeno-črni so v tem času nabrali kar 31 od možnih 33 točk, v sosedskem derbiju z Dobom pa so še okrepili svojo samozavest.

Radomljani bodo tokrat pogrešali Gašperja Trdina, Nafta pa bo zaigrala brez Dina Cvrtile, ki je avgusta odločil obračun v Lendavi. Modro-beli imajo v zadnjih tednih precej težav z učinkovitostjo, saj so v štirih krogih dosegli zgolj dva zadetka, v tem času pa iztržili zgolj točko. Četo Franca Fridla v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, saj imajo Radomljani najtrdnejšo obrambo in najučinkovitejši napad.

Kot glavni sodnik bo na srečanju v športnem parku v Radomljah nastopil Alen Borošak, stranski sodniki pa so Uroš Benec in Tadej Friš. Delegat na srečanju bo Silvester Tkalčič.