Predvčerajšnjim je bil lansiran Pajdaš. Gre za pivo, ki ga bodo v bližnji prihodnosti varili v Lendavi

Čeprav na svoji spletni strani predstavljajo, da so majhna družinska pivovarna iz Lendave, bodo pivo v Lendavi dejansko varili v bližnji prihodnosti. Novo prekmursko pivo “Pajdaš” so lansirali predvčerajšnjim opoldne, pošiljko tega novega hmeljevega napitka pa smo prejeli v dopoldanskih urah tudi v naše uredništvo. Govorili smo s Sašom Verčkom, direktorjem marketinga in prodaje.
“Smo Prekmurci, ki z znanjem in inovativnostjo, s slovenskimi surovinami in pregovorno Prekmursko marljivostjo ustvarjamo novo zgodbo. Kar se tiče pivovarne v Lendavi, z našo investicijo še nismo tako daleč, hale še nimamo v upravljanju, a smo v procesu pridobivanja vse potrebne dokumentacije. Pivo trenutno varimo pri naših poslovnih partnerjih z lokalnimi sestavinami, razen ječmenovega slada, ki je sicer tudi slovenski, ampak hlajen v tujini, saj Slovenija sladarne nima,” je uvodoma za naš spletni medij dejal Verčko

Lokacije kjer se pivo dejansko vari Verčko ne izda, saj ga veže pogodbena molčečnost, a po naših neuradnih informacijah je to v tujini.  Tako bo, dokler obrat ne bo postavljen v Lendavi, a kdaj bo to, sogovornik ne izda, saj “projekta ne želi ogroziti” a pravi, da interne plane imajo. Na naše vprašanje, zakaj so izbrali prav Lendavo, ta odgovarja, da so “korenine ustanovitelja in hkrati glavnega investitorja so v Prekmurju, slednjemu pa je pomembna prav lokalnost in domačnost.” Ta poudari tudi bližino obeh meja – strateška lega in avtocestna povezava. Na naše vprašanje, ali gre za osebo iz Lendave, Verčko zanika. Pove le, da gre za Prekmurca.

Pri projektu sodelujejo lokalni ljudje, tudi iz Lendave, ki se ukvarjajo s prodajo na terenu. “Gledamo, da priskrbimo čim več delovnih mest, tudi za potrebe širjenja proizvodnje,” je še dejal Verčko. Za “Pajdašem,” ki je seveda blagovna znamka, stoji podjetje Platinum events d.o.o. iz Gornjih Petrovcev, pivovarno pa so poimenovali “Overmura.” “Pivo bo na voljo v barih in na dogodkih najprej v Prekmurju, kasneje pa tudi po Sloveniji. Svetlo pivo je označeno s štirimi različnimi simboli,” še pove Verčko.

Pivovarna “Overmura,” je nova v izbiri mikropivovarn, ki so se v zadnjih letih močno razširile. “Velika večina teh je usmerjena v varjenje craft piva, mi pa smo se usmerili na lager. Lager je preprost, ga ljudje poznajo, lager mora vedno doseč kvaliteto in to želimo ljudem ponuditi. Zato tudi “Pajdaš.” Ga poznaš in se nanj lahko zaneseš. Kasneje želimo ponuditi omejene serije drugih tipov piv, saj ima naš pivovarski mojster za to več kot dovolj izkušenj.” Kot je še za konec dejal Verčko, je “splavitev” projekta nekoliko zavrla minula epidemija koronavirusa, hkrati pa je poudaril, da noben projekt ne gre brez težav.