Predstavitev potepanj po hribih Slovenije v izvedbi Vande Kovač

Društvo žena Pince Marof – Benica je minulo soboto v vaškem domu v Pince Marofu organiziralo predstavitev potepanj po hribih Slovenije v izvedbi Vande Kovač. Slednja je prisotnim predstavila svojo več kot 20 let trajajočo pohodniško pot.




V vaškem domu v Pince Marofu je minulo soboto popoldan bilo vse v znamenju pohodništva. Vanda Kovač iz Pince Marofa je namreč v dvorani vaškega doma predstavila svojo nekaj več kot 20 let trajajočo pohodniško pot. Dogodek so poimenovali “Moji sopotniki na planinskih poteh v sliki in besedi.” Kovačeva je torej predstavila svojo pohodniško zgodbo, ki jo je podkrepila s fotografijami, na ogled je postavila razglednice z krajev, ki ji je obiskala in sicer od višin pa do nižin, prisotni, predvsem sokrajani, pa so lahko videli tudi številne pohodniške dnevnike in izkanice, v lasti Kovačeve.

“Z naslovom Moji sopotniki na planinskih poteh v sliki in besedi so se prisotni vaščani in sopotniki sprehodili po 21 let trajajoči pohodniški poti. Predstavljeni so bili utrinki s slovenske, razširjene in pomurske planinske poti. Planinski izleti so bili izvedeni s planinskim društvom Lendava, Mura in Bundek. Letni dopust je družina večkrat preživela v družbi družine prijateljice Vere. Nemalo poti je bilo samostojnih, po lastnih željah in v družbi prijateljev, sorodnikov in družine. Vsako leto se podam na Menino planino, spomladi, ko je planina polna cvetočih telohov in žafranov,” je za naš spletni portal zapisala Vanda Kovač.

Kot je še dejala sogovornica, je v začetku bilo pohodov približno 20 na leto, zdaj jih je nekoliko manj. Največkrat se na pohod odpravi z vnuki in nečaki. To so enodnevni izleti, v poletnih počitnicah pa načrtujejo večdnevni pohod, letos v okolico Bovca in Kobarida, kamor vsako leto rada zahaja.